GOED OM TE WETEN

Tijdens het Shine Festival kun je de hele dag vertoeven. Geniet van de beste muziek, heerlijk eten of kom even bij met een drankje in de schaduw. Er zijn voldoende bomen in het park maar de dansvloer is in de volle zon.

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar. Je vindt ons bij het informatiepunt, EHBO of beveiliging. Op het terrein gelden onze huisregels.

Het festival vindt plaats in het Afrikaanderpark in Rotterdam. Wanneer je gebruik maakt van je navigatie kun je onderstaand adres aanhouden:

Afrkaanderplein 1, 3072 EA, Rotterdam

Het Shine Festival is van 14:00 – 22:00 uur. 

De doorgang naar de naastgelegen speeltuin sluit om 19:00 uur.

We vragen je om bij het verlaten van het terrein rekening te houden met de buurt en haar bewoners. 

 

Nee, je bent niet verplicht om een ticket te reserveren. De toegang is gratis, dus je kunt op de dag zelf ook zonder reservering naar binnen. 

We hebben echter wel een maximale capaciteit. Wil je dus zeker zijn van toegang, raden we je aan WEL een ticket te reserveren. Wanneer de maximale capaciteit is bereikt, kun je pas naar binnen als er mensen weg gaan. 

Nee, voor kinderen onder de 16 jaar, hoef je geen ticket te reserveren. Zij mogen ten alle tijden onder jouw begeleiding mee naar binnen. 

De plattegrond van het festivalterrein vind je hier

De parkeermogelijkheden in de directe omgeving van het park zijn zeer beperkt. Daarom raden we je aan om te parkeren bij P+R Slinge. Vanaf metrohalte Maashaven wandel je in 5 à 10 minuten naar het festivalterrein.

Meer informatie over P+R vind je hier

Wanneer je met de motor komt gelden de regels zoals opgesteld door Gemeente Rotterdam: 

“U mag de motor parkeren op de stoep als daar ruimte voor is. Houd rekening met wandelwagens en gehandicaptenvoertuigen.”

Direct voor de ingang van het park hebben we ruim voldoende gelegenheid om je fiets te stallen. 

Wanneer je gebruik maakt van deelvervoer, is er een apart gedeelte om je vervoersmiddel te parkeren. Er zullen de hele dag medewerkers aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden, of te helpen wanneer nodig.

Het festival is heel gemakkelijk te bereiken met de trein. Vanaf Rotterdam Centraal Station, reis je met Metro E (richting Slinge) of Metro D (richting Akkers) tot halte Rijnhaven. Vanaf daar wandel je in 5 à 10 minuten naar het Afrikaanderpark.

Kom je met de metro?

Vanaf de noordzijde: Neem Metro E (richting Slinge) of Metro D (richting Akkers) tot halte Rijnhaven. Vanaf daar wandel je in 5 à 10 minuten naar het Afrikaanderpark.

Vanaf de zuidzijde: Neem Metro E (richting Den Haag Centraal) of Metro D (richting Rotterdam
Centraal Station) tot halte Rijnhaven. Vanaf daar wandel je in 5 à 10 minuten naar het Afrikaanderpark.

Meer informatie over de actuele dienstregelingen, geldige
vervoerbewijzen en verkoopadressen vind je op ret.nl of 9292.nl

Wanneer je gebruik maakt van deelvervoer, is er een apart gedeelte om je vervoersmiddel te parkeren. 

Meer weten over deelvervoer binnen Rotterdam? Hier lees je meer!

Het gehele festival is PIN-only. Dat geldt voor zowel de barren, foodtrucks als infobalie. 

Heb je alleen beschikking over cash geld? Haal dan een cash-card bij onze infobalie. Let op: Het geld wat je hier op zet maar niet opmaakt, wordt niet geretourneerd.

Tijdens het Shine Festival gaan we ons uiterste best doen om zo veel mogelijk plastic duurzaam te recyclen en dat doen we als volgt:

 • Bij de aanschaf van je eerste drankje betaal je 50 cent voor je eerste beker. Dit is jouw bijdrage aan ons durzame bekersysteem.
 • Drankje op en wil je even dansen? Kom naar de bar en ontvang een token.
 • Weer zin in iets te drinken? Wissel dan je lege beker OF token in. Je betaalt nu alleen nog het drankje.

 

LET OP: De token is niet inwisselbaar voor geld.

Er zijn voldoende bomen in het park maar de dansvloer is in de volle zon. Zorg er dus voor dat je zonnebrand meeneemt, zodat je ervoor kunt zorgen dat je niet verbrandt.

Het gehele terrein is toegankelijk wanneer je mindervalide bent, gezien de geasfalteerde paden die het gehele park doorkruisen. Langs de randen van het park is de ondergrond volledig bestraat en verhoogd. Dit maakt dat je vanuit hier een goed overzicht hebt.

Wil je graag richting de stages dan kan dat zeker. Wel is het goed om te weten dat in dit gedeelte van het park de ondergrond bestaat uit gras.

Er is een mindervalide toilet beschikbaar bij de EHBO. De medewerkers van het Rodekruis kunnen wanneer nodig ook ondersteuning verlenen.

Hulphonden zijn welkom op het festivalterrein. Wel vragen we om de hond een hesje/tuig te laten dragen, waardoor het duidelijk is dat deze aan het werk is.

Alle andere dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein, vanwege de drukte, (kleine) kinderen en het geluid.

Dat kan zeker! Het Shine Festival is ingericht als familievriendelijk festival, en er is voor hen ook genoeg te beleven.

Zo zijn er activiteiten in de Kids Area, kunnen ze heerlijk spelen in de speeltuin (vanuit het festivalterrein toegankelijk tot 19:00 uur), of meedoen aan een van de gratis workshops die gegeven worden door Waly, Gina en Anne Elise.

Wil je jouw kindje graag in rust voeden of verschonen? Dan kan dit in het speeltuingebouw. 

Let op: Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de kinderen die je  meeneemt. Kinderen onder de 15 jaar mogen niet zelfstandig / zonder begeleiding het festivalterrein op.

Het senioren cafe is speciaal voor alle ouderen die ook willen genieten van de heerlijke sfeer tijdens het Shine Festival. Het is een plek om even uit te rusten, te genieten en observeren. 

We schenken hier een gratis kopje koffie of thee en er is een host die graag even een praatje met u maakt. Daarnaast zullen Johnny en Selwin om 15:00 uur in het senioren cafe aanwezig zijn om samen met u muziek te maken.

Bent u minder goed ter been? Dan is het senioren cafe bereikbaar via de rand van het park, langs de garderobe. Doordat dit gedeelte hoger ligt, heeft u goed uitzicht op het festivalterrein en de Shine Stage!

Bij de ingang van het park vind je onze bewaakte garderobe. Je kunt hier voor 1 euro per item jouw jas en tas achterlaten.

Ben je jouw ticket verloren tijdens het festival? Dan kunnen we je helpen wanneer het festival is afgelopen en alle jassen/tassen zijn opgehaald.

TIP: Maak een foto van je ticket, zodat je deze kunt laten zien bij verlies. 

Op het festivalterrein zijn er kleedhokjes beschikbaar. Deze zijn toegankelijk met een upgraded ticket. 

Bij de toiletten vind je een extra handwasstation. Hier kun je gratis gebruik van maken. Let op: Dit water is geen drinkwater!

Dat mag zeker! Wij zullen zorgen dat de lounge area voorzien is van toffe strandstoeltjes, maar een eigen kleedje is natuurlijk super fijn! 

We gaan natuurlijk uit van prachtig weer, maar mocht er regen voorspeld zijn mogen paraplu’s mee het terrein op.

Toch vragen we je liever een poncho of regenjas mee te nemen. Door het gebruik van paraplu’s wordt het zicht op het podium en de dansvloer minder voor de mensen achter je. Bovendien kunnen ze gevaarlijke situaties opleveren.

Het is niet toegestaan eigen consumpties mee te nemen op het festivalterrein. Wij zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt! Bedenk dat je door het kopen van een drankje of iets te eten ons helpt om dit festival te kunnen organiseren.

Er zijn meerdere barren te vinden over het gehele terrein en het Food Court is zo ingericht dat er voor iedereen iets lekkers te eten is. Je vindt hier: grill, vegetarisch, diverse broodjes, patat, falafel, poffertjes, schaaf ijs en heerlijke koffie&thee. 

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Ons team staat voor je klaar.

Je vindt ons bij het informatiepunt, bij de entree van het park.

Mocht je iets zijn verloren op het terrein, meld je dan even bij de garderobe. Zij beheren de gevonden voorwerpen. Je vindt ons bij de entree van het park.

We doen ons best om je direct al zoveel mogelijk te helpen. 

Ben je jouw garderobeticket verloren tijdens het festival? Dan kunnen we je helpen wanneer het festival is afgelopen en alle jassen/tassen zijn opgehaald. TIP: Maak een foto van je ticket, zodat je deze kunt laten zien bij verlies. 

Niets is vervelender dan je kind niet meer kunnen vinden in de drukte. Wanneer dit gebeurt, meld je dan bij het informatiepunt. Je vindt ons bij de entree van het park.

Samen zullen we je helpen om je kind weer terug te vinden. 

Het Shine Festival staat voor verbinding door dans. Om de goede sfeer te behouden houden we alle bezoekers aan onderstaande huisregels:

 • Dit evenement is toegankelijk voor alle leeftijden
 • Houdt rekening met elkaar, jong en oud
 • Ouders/verzorgers zijn ten alle tijden verantwoordelijk voor hun eigen kinderen. Ook tijdens deelname aan activiteiten en/of bezoek van de speeltuin
 • Bij verdenking van invloed onder alcohol/drugs krijgt men geen toegang
 • Bij dronkenschap / onder invloed zijn van drugs wordt men van het terrein verwijderd
 • Bij agressief verbaal en/of fysiek gedrag wordt men van het terrein verwijderd
 • Vol is vol, nieuwe bezoekers kunnen naar binnen als huidige bezoekers het terrein verlaten
 • Eigen consumpties zijn niet toegestaan
 • Bij tassencontrole wordt medewerking gevraagd, bij weigering hieraan is er geen toegang tot het evenement terrein
 • Men dient de instructies opvolgen van de beveiliging en personeel
 • Er wordt beeldmateriaal gemaakt, bij betreding van het terrein stemt men hierin toe. Indien dit niet gewenst is dit graag duidelijk kenbaar maken via een bericht aan de organisatie.

Het Shine Festival is voor iedereen. Dus ook als je nog geen danservaring hebt maar wel wil komen genieten van de sfeer. 

Om je kennis te laten maken met salsa en bachata, zijn er aan het begin van het festival 2 gratis workshops waar je aan kunt deelnemen. Hier leer je de basispassen onder leiding van ervaren docenten uit Rotterdam.

Het aller belangrijkste: het plezier staat voorop. Dans, lach en geniet!

Naast uren dansplezier bij een van de stages, zijn er verschillende workshops geprogrammeerd die toegankelijk zijn met een upgraded ticket. Deze workshops richten zich op intermediate en advanced dansers. 

Er wordt de gehele dag door verschillende partijen beeldmateriaal gemaakt. Dit beeldmateriaal kan mogelijkerwijs ook gebruikt worden bij promotie van onze eigen evenementen. Bij betreding van het terrein stemt men hierin toe.

Indien dit niet gewenst is dit graag duidelijk kenbaar maken via een bericht aan de organisatie.

Wanneer je de workshops voor beginners hebt gemist of nog wat extra wil oefenen dan kun je een van de hosts aanspreken. Je herkent ze aan hun T-shirt.

Onze hosts zorgen ervoor dat jij op een laagdrempelige manier ook jouw weg naar de dansvloer weet te vinden. Het zijn allemaal ervaren dansers, die je graag de basics uitleggen en beschikbaar zijn om een dansje met je te doen. 

Op het terrein vind je bij aanvang 3 stages: Striktly Salsa Stage (100% salsa), Mama Juana Stage (bachata en merengue) en de Shine Stage (optredens en shows). 

Om 20:30 wordt de workshop area omgetoverd tot Striktly Sensual Stage, waar je (net als bij de andere stages) tot 22:00 kunt blijven dansen. 

Het Shine Festival vindt plaats in en park, waarbij een groot gedeelte gras heeft als ondergrond.

De Striktly Salsa Stage, Mama Juana Stage en Workshop Area (later de Striktly Sensual Stage) zijn voorzien van een houten vlondervloer. In totaal is dat 900m2!!

De Shine Stage (en Latin Lekkertjes) heeft geen dansvloer, dus daar dans je op het gras.